Photo Album

Honda NT Deauwille -98
Honda NT Deauwille -98

Honda vaihtui Bemariin mut tässä tekstiä siitä minulle olo aikana:
Tämän ostin AVK:lta  Oulusta




Vaurio oli syntynyt siitä että Inarissa joku oli ajanut samanlaisella pyörällä liian lähelle ja se oli kaatunut paikoillaan. Pyörällä oli silti ajettu viellä Ouluun takaisin. Liike oli antanut kustannusarvion vak.yhtiölle 1700€ ja siksi se oli lunastettu.
Nyt (19.7) pyörää on jo jonkin verran purettu eli rikkinäiset osat poistettu, seuraavaksi pyörä odottaa rungon mittaus tarkistusta jonka suorittaa Jyväskylässä Bike Forum
26.7.2012 runko mitattu ja todettu suoraksi joten tarvittavat osat on tilauksessa8 Etukate, pakoputken suojapelti ja katelasi  (MRA) joten kun osat saapuu pääsee kasamaan ja katsastamaan.

Lisäksi täytyy korjata vasen sivukate.
Pyörä on nyt jälleen likenteessä katsastettuna.
Tosin ensimmäinen 150km aikana meni jännitteensäädin rikki (kuva säätimestä kuvien joukossa) ja se taas tyhjensi akun. Uusi säädin löytyi suoraan Bike Forumin hyllystä joten pyörä kulkee jälleen ja tottaki myös uudella akulla.

Katsastus yms pakolliset toimenpiteet/tarkistukset oli mielestäni kalliit sillä niinhin meni euroja näin:
Rekisteröintikatsastus 151€
Siirtolupa Mäyrämäestä 17,4€
Rekisterikilpi ja rekisteröiti 24,40€
Rungon mittaus Bike Forum 120€


Soittelin edelliselle omistajalle ja kertoi että ennen "haveria" oli pyörään tehty 1000€ huolto jossa oli uusittu mm. etustefat, jarrupalat, renkaat. Remontti oli teetetty Oulussa merkkihuollossa. Ihmettelen vain miksi noinkin pienillä "vioilla" vakuutusyhtiö lunastaa pyöriä?
30.9 Honda siirtyi talliin tälle suvelle ja pieneen säätöön: Öljyä oli jonkin verran kertynyt ilmanputsari koteloon joka aiheutti sen että kylmänä käynnistäessä "pölläytti" pienet savut mutta ilmeisesti öljyn kerääntyminen aiheutui Motulin 15W50 öljyistä ja vaikka Yammussa ne toimi moiteettomasti Hondaan ne ei ilmeisesti käy.
Huollon yhteydessä vaihdoin ilmanpuuhdistimen suodattimen, iridium tulpat, bensapumpun "katkaisijan" eli kärjet koskapa nuo kärjet ovat pyörän ehkä herkin osa ja ilmeisesti alkuperäiset.
Iridiumit siksi että tässsä mallissa tulppien vaihto on "haastavaa" ja noille tulpille kerrotaan käyttöiäksi 50 000 km ja teho/käynyi tuli paremmaksi.
Hondalla tuli ajettua tälle syyskaudelle 4500km ja alkuun tuntui että tuo on kuin skootteri vaihteilla mutta kaikkeen tottuu.. Painopiste on alempana kuin Yammussa ja vääntö venyvämpi.
"Mutkiin" saa kallistaa paljon enemmän kuin Yammua joka ilmeiseti johtuu leveämmistä renkaista.
Saatan jopa innostua myös ensi kesänä Hondan
26.10 2012 Nyt on Hondalla menty tälle "suvelle" 12000km ja toimii kuin "junan vessa"lkoilututtamista enemmänkin!
16.4 2013 Ajjokausi on nyt sit "koprkattu" lenkillä:
Korpilahden satama - Rutalahti - Toivakka - Vaajakoski - Leppävesi ja talliin. 140km lenkki. Keli oli puolipivinen ja lämpöä 11 - 13 asteta. Kärkinen näytti olevan viellä jäässä joten myös muut "lammet" oli matkanvarrella. Pakoputken suojapellin ruuvi oli löysällä ja kiristin matkalla. Muuten Honda vaan menee niin kuin sen pitääkin.
16.10 2013 pyörä talliin ja ajetuks tuli 22 000km tänä vuonna.