Photo Album

NGK tulpat
NGK tulpat
Michelin road pilot 5 GT
Michelin road pilot 5 GT
Kaasuvaijerit
Kaasuvaijerit
Takaregas 25t km
Takaregas 25t km

Runkonumero voidaan pyörä on tehdä loppuun 2002 mutta kun Bemarilla vuosimalli valitseu asiat vuosimalli on siis 2003.

T:

Bemarin hommasin toisenkin. Vaihdelaatikko vikainen joten tännä tulee kuvia ja tekstiä remontista.

 Nyt vielä tekeillä pukki jota voi tallissa siirrellä tänään haluan vaikka vaihdelaatikko olisi irti Pyörällä ajettu vain 32 000 kilometriä.

 Ostetut osat: Polttoaineen suodatin Nurmi 29,61 Vastaava Motonet 17,90 Polttoainetankin tiiviste Nurmi 10,89 (vastaava Hytar tuote numero: T15BS-6420590 4,34€) 

Ilmasuodatin Nurmi 20,79 Vastaava Motonetissä

 19,90 Propun tiiviste Nurmi 1,89 

Öljyt Motonet Teboil Silver klassinen GT-. S 20W50 18,90

 Vaihdelaatikko-ja peräöljyt Motonet Redline Hevavy ravisteli todiste 28,9€ tarvitaan 1,5l

 Kiinasta etulokasuojan jatko 10€ 

Lisä parkki kiinasta 5€ 

Kamerajärjestelmä kiinasta 36€ 

Kaikki jarruletkut (metallipunos) ja kytkinletku 213€ 

Kytkinlevy 90€ Ohjain putki moottorin ja vaihdelaatikon välille (puuttui) 2€ Takarengas töineen 229€

 sinterijarrupalat 130€ 

ruiskujen synkronisointi, venttiilien säätö, jarrunesteet ja ABS testi sekä uusi eturengas 515€ 

toiset tulpat (sylinterien alla( Bosch super R6 28€

 Bemarin alkoperäinen peite 69€

 Kuljetus Talli-Nurmi-Talli 40€ 

123 rosteripulttia USA:sta 34€ + tulli 12€ 

uusis startti Nurmelta 160€ 

Tänään 15.9 vaihdoin öljyt ja suodattimen samalla kun irroitin laatikon. 

Ei joo. Nyt laatikko irroitettu. Aikaa meni 5, 5h kun pesin koko pelin ensin. Mielestäni vaihdelaatikon pooreissa ei ole vikaa vaan kytkin levyn poorit oli kokonaisuudessaan pois. Pieni osa vielä jäljellä siinä kohdassa mihin ei yletä laatikon pooritus. Huomasin myös että yksi ohjain tappi puuttui, olisikohan vika juuri siinnä ettei laatikko ei ollut aivan linjassaan ja särkee poorituksen?? Eli käytänpä kumminkin laatikon Nurmella tarkistuksessa. Alla muutama kuva. Akseli on ok joten laitoinpa laatikon paikoilleen uudella levyllä. 

Pieni takaisku sattui kun kardaanin suojakumi lipsahti pois paikoiltaan laatikon päästä joten nyt joutuu myös "svingin" irroittamaan kun jousirengas joka painaa kumia paikoilleen on kumin sisä puolelta kiinnitettävä. No tuleepahan myös kardaani tarkistettua ja rasvattua mitä 

BMW suosittelee 40t välein. Tilasin myös kaikki jarruletkut teräsvahvisteiset koskapa alkuperäisestä irtoaa kumia joka saattaa tukkia ABS pumpun.. 

Uuden renkaan kävin myös laitattamassa paikoilleen. Entinen oli 10v vanha.

 Tulpat oli ilmeisesti alkuperäiset koskapa ulkonäkökin oli aika huono 

Laturin hihna oli siistin näköinen mutta vaihdoin koska on huono tien päällä vaihtaa ja ilmeisesti sekin alkuperäinen. 

29.30.9 otin svigin irti ja laitoin paikalleen (suojakumi oli tosi hankala asentaa kun jousi joka sen pitää paikoillaan on "syvällä" ja kytkin kaiken muun sekä vaihdoin kytkinletkun ja myös kaikki jarruletkut. 

Takarengasta vaille että saisi pyörän irti pukista, maalaisin nimittäin pyörän kiinnityspultit kun oli ruosteessa ja siksi se puuttuu. 

Niin ja perän spoorit rasvasin myös jotka on tehtävä 40t välein Vaihdoinpa myös uudet jarrupalat kaikki sinteri paloiksi. 3-14.10 

Takarengaskin on road pilot 5 alla nyt. Samalla laitoin lisä päiväajovalun niin kuin toisessakin on sekä hirvipillit ja kamerajärjestelmän sekä otin vanhemmasta Bemusta pexsin sekä ohjaustagon raiserit ja asensin ne tähän.

 Nyt vain pyörä odottaa Nurmen reissua missä synkataan ruiskut ja lisätään jarrunesteet sekä testataan ABS järjestelmä sekä laitetaan etupyöräksi road pilot 5:nen. 

1-2. 12 pyörä jälleen tallissa jolloin tein  Istuin ja lisävalojen sekä varashälyytimen asennus sähköt sekä katteiden asennus ja vahaus. 

Kaikki näkyvät pultit vaihdettu rosterisiksi ja lisävaloraudat tehty ja valot asennettu. NGK tulpat Koeajo suoritettu. Kun lähdin laitoin pyörän käyntiin hetkeksi ja sammutin. 

Kamppeet päälle ja uudelleen pyörä käyntiin (tai yritin) ei lähtenyt, ei kun buusteri akkuun kiinni kun luulin että akku on tyhjä vaikka säännöllisesti sen talvella latasin. Pyörä lähti käyntiin. Kyläsepässä tankkasin uutta bensaa ja tietenkin piti sammuttaa. Jälleen sama ogelma käynnistäessä. Ajelin tallille, mittasin latauksen joka oli ok. Sammutin ja yritin uudelleen. Startti sanoi enää naps, naps.. Otin sit sen irti. Ei pyörinyt akusta otetulla suoralla virrallakaan. Kun tuon aukaisin syyksi paljastui "suojalevy" joka on planeettapyörästön ja moottorin kentän välissä. Oli lähtenyt irti ja pelti osui kenttään... (kuvat alla) Tämä on kuulemma tavallinen ogelma juuri tässä mallissa. Siis tyyppi vika. Ihme että Bemari on tuollaisen hyväksynyt käytettäväksi. 

No nyt on tulossa tarvike staartti jospa se kestäisi. Vanhakin kyllä toimii kun pelti on pois mutta rasva planeetta pyörästöstä kullä siirtyy varmasti moottoriin ilman suojaa.  Toinen pitempi koe-ajo suoritettu.: 

Muuten tuntuu kaikki toimivan tosi hyvin mutta jakoketju hiukan pitää ääntä isolla vaihteella vedätettäessä. Saattaahan olla niin kuin -Aaro nurmella sanoi että vanhat öljyt edellisellä omistajalla on ollut tosi pitkään ja siis osaksi pikeentynyt paikat. Nyt yritän ajaa jonkun 1000km ja vaihdan uudet öljyt. Näin saisi pestyä vanhoja likoja pois? 

HUOMIOITAVAA KUN VIRRAT ON KOKONAAN POIS ELI AKKU IRTI: Risto Virtasen yksinkertainen ja hyvä neuvo: Aina kun akku on irti pitäisi Motronicille näyttää kaasun (TPS) ääriasennot. Akku irti vähäksi aikaa tai Motronicin sulake (en nyt muista mikä) irti vähäksi aikaa. Kun akku (tai sulake) on takaisin niin virrat päälle (ei käyntiin). Sitten kaasukapula pari kertaa laidasta laitaan rauhallisesti. Virrat pois ja sitten virrat päälle ja tulille. Motronicin on sinänsä oppiva softa. Oppiminen kestänee aika kauan, jossain oli arvio useammasta tuhannesta km. Riippuu myös minkälaista ajoa ajaa. Tuo oppiminen osittain tähtää palotilanteen hallintaan. Se pyrkii afr-suhteeseen muistaakseni 14,8. Silti tuon kaasuläppäanturin äärirajat kannattaa Motronicille näyttää Etuhaarukan putkiin öljysuositus on 10W, määrä 450ml / putki Mitään vaimennusta niissä putkissa ei ole, joten tuon öljyn viskositeetti voi olla erilaistakin, öljy vain voitelee osat jotka liikkuvat ja oikealla määrällä saadaan niistä sopivasti joustavat

Syksyllä 2019 vaihdettu etuputkien stefat, suodattimet öljyt joka paikkaan

Syksyllä pyörä oli myös Nurmella jakoketjun kiristimen vaihdossa (700€) Toiset 2 vaihdettiin kesällä huollossa. 

4.10 2020 pyörä viety seuran talliin.

30170km ajettu tänä kesänä.

Uudet renkaat eteen ja taakse hankittu Päijätkumista hintaan 380€ töineen eli maailmalta ei kannata tilata. Sama hinta kaikkineen on netti myynneissä. Nuo vaihtuu samalla kuin renkaatkin pitää irroittaa. Road pilo0t 5GT näköjään kestää tässä pyörässä hyvin sillä 20 000km vanhoilla ajettu ja takarengas menisi vielä helposti 3000km Etugummi on loppu.

Tulpat, ilman ja polttoaineen suodattimet sekä vaihdelaatikko ja perä öljyt hankittu Motonetistä huoltoa varten. Hytarilta myös polttoainetankin O rengas suodattimen vaihtoa varten.

11.10 Huollot aloitettu eli tulpat, ilmanpuhdistin polttoainesuodatin vaihdettu sekä perä öljyt. Venttiilit säädetty. Pyörä tietenkin pesty katteiden irroituksen jälkeen sisältä.

12.10 vaihdelaatikko öljyt vaihdettu ja polttoainetankkiin ilmaletkut sisälle.

Ilmaletkut on jostakin kummasta syystä hankautuneet/lohkeilleet tankin sisällä (Kuva)

Tulpatkin vaihdoin niistäkin kuva (mustat on alemmat) ilmeisesti sikksi kun saa välillä öljyä kun pyörä seisoo pitempään.

24.10 Vaihdon jarrunesteet (kuvat) Itse tain suppilon ABS yksikköön jolla sai lisää nestettä kun sitä ajettiin läpi (Nurmelta aikoinaan sain korkin ja siihen liimasin kuumaliimalla 50mm ruiskun.

10.11 
Nyt on pyörä täysin huollettu ja odottaa ensi kesää. Laitoin tuossa yhdeksi kuvaksi lisää eturenkaan kuvat jossa on uusi ja ajettu vierekkäin. 20100km vanhalla menty joten ei huonosti. Taka rengas jäi vielä alle koskapa sillä ajetaan ensi keväänä vielä hetken että tietää mitä nu Michelinin road pilot 5 GT kestää matkana.

Tokihan kuukausittain pitää akku ladata koskapa on katteet jo kiinni ja akkua ei saa siis enää irti. ABS kun imee koko ajan virtaa vaikka virrat ei oel edes päällä. Bemarin ohjehhan on että jos 2 viikkoa on ajamatta suositellaan akun lataus ennen ajoon lähtöä. Viime talvena huomasin että kuukausi noin suurin piirtein ja akussa enää voltteja noin 11 vaikka on vuoden vanha akku joten en kyllä pienen vaivan vuoksi halua uusia tuota eli laiskuutani etten muka lataisi.

Pyörä on edellisellä omistajalla seisonut 10 vuotta ja ajettu vain 800km sillä välillä joten eihän nuo seisoessa parane. Kilometrejä siis oli vähän mutta hiukan on ogelmia kaikenlaisia ollut ennen kuin nyt kesällä 2021 alkaa toimimaan niin kuin pitää.

Esim sähkö vikoja tulee väistämättä seisonnan aikana jotka ovat tosi hankalia löytää vaikka olisi minkälaiset laitteet.

Kaasuvaijjerteiden kanssakin tulee ogelmia käyttämättömyydestä ja tankin sisällä olevat kumiletkut haurastuu nyky bensoilla kun etanoli erottuu seisonnan aikana ja syövyttää kumia.

Samoin on jarrunesteiden kanssa. Ne pitää joka tapauksessa vaihtaa vuosittain vaikka ei ajaisi ollenkaan. Ehdottonmasti kannattaa kumiset letkut vaihtaa teräspunosletkuihin jotta välttyisi ABS ogelmilta. Tuo pumppu kun menee rikki pyörä on tieliikenne kelvoton eli eipä saa enää tielle mennä ja pumpun hinta on sen noin 1800€

Kuvissa on vanhat kaasuvaijerit joiden vaurioitumista ei ymmärrä kukaan. Eturenkaalla on ajettu 21t ja takarenkaalla 25t

12.9.2021 Pyörä talliin pesu ja purku (katteet) sekä kaikkien öljyjen vaihto eli tästä alkoi huolto toimet.

Huoltotoimet tehty joten odottelee vain 2022 kesää.

Nyt kun tämä maailman tilanne on muuttunut ja moottoriöljynä olen käyttänyt Teboilin Silver Classic 20-25 oljyä ja sitä ei enää saa on siirryttettävä käyttämään toista öljyä.

Edelleen tuota öljyä saa jos löytää TB aseman. Nykyisin peltipurkissa. Jämsästä löysin aseman 2022 syksyllä ja ostin ensi kesän öljyt jo valmiiksi

Kyselin sellaisilta ihmisiltä jotka jotain tietää suosittelivat :  Champion 20W.50 SL/CF öljyä jota saa esim. Puu ilosta 5 litran astioissa. 

6000 km välein olen nuo vaihtant

Se kun tuo Castrol mitä Bemari suosittelee on turhan kallista.

Syksyllä 2022 ruiskujen sykronoinnin yhteydessä huomasin että puolat oli hiukan ruosteessa. Tokihan ollessaan tuollaisessa paikassa saakin "kipeää" mutta epäilys heräsi että kunnolla kiihdyttäessä kun puolat antaa isompaa kipinää ne lyö läpi joten uusinpa nekin. Ensi suvena tuntee vaikutuksen