Photo Album

Kardaani
Kardaani
Lokasuoja
Lokasuoja

Juu, tulipa hommattua uus "rojekti". Vähän on olo kun Sulo Vileenillä.. Pakko oli ostaa kun halvalla sai ;-)
Täytyy miettiä kesän aikana mitä tästä syntyisi, taikki vai muuten vaan jotain?




No trike eli kolmipyörätuosta vissiin syntyy. Ainakin ostin Ladan perän hiekkapuhallettuna ja maalattuna hintaan 150€ ja nyt on suunnitteluvaihe meneillään miten akselisto yhdistetään runkoon.
Jarruletku ja pyöränpultit kustansi 80€
Etuputkien kumit oli eglannista tilattuna peräti 22€

6.12 tein malliksi satulan kiinnikkeet (kääntyvä) ja ladan kytkimenpääsylinterin yhdistin työntötankoon ja polkimeen joten nestejarrut takapähän edistyy.

18.12 piti tehdä jarru systeemi uusiksi kun meinasi unohtua että pakoputkikin on pyörässä ;-)mutta nyt on hyvä. Samalla tein alkupräiseen äänenvaimentimeen uudet kiinnikkeet

24.12 mittariteline ja jarrusysteemi loppuun sekä pakoputken suunnittelua

1.1-17 putki ja jarru pääsylinteri valmiikisi ja takasvign sovitus

14.1 Kardaani Janilta 40€ ja perän sovitusta runkoon

1.2-12.2 kaikki takajarruihin liittyvä hilpetööri 174€

Jarruputket 20€

Laakerit taka-akselistoon 35€

Kaksi viikonloppua on väännetty perää paikoilleen ja nyt on jopa jarrut ilmattu ja perässä öljyt.

Tilatut renkaat kun tulee niin saa nekin paikoilleen. Enää puuttuu kardaanin pätkä että saa Kawan ja Ladan kardaanin yhdistettyä. Sitten voisi vaikka teoriassa kokeilla liikkeelle peliä. Tosin lokasuojat on kokonaan hankkimatta/kiinnikkeet tekemättä.

Pari viikonloppua kulunut rattoisasti takalokasuojien parissa ja viellä menee ensiviikonloppukin. Lopullisesti voi sovittaa vasta kun saa renkaat.

Lokasuojat, valot ja suojien levitys 140e Takaboxsi 60e 30e rautaa lokasuojiin yms Takarenkaat ja vanteet Päijätkumista 310e

18.3 oli tarkoitus tehdä lokasuojan kiinnikkeitä loppuun vaan tallilta oli asetyleeni loppu joten ensimmäisen kerran tälle talvelle ei olekkan mitään tekemistä. No ei tässä ole enää muutenkaan montaa viikonloppua kun saa bemarin ulos ja ajoon joten hyvinkin on todennäköistä että rojekti jatkuu ensi syksynä. Tämä kun on vain vapaa-ajan harraste. Käsijarrukin on tehty ja se on etupyörään vaikuttava. Vivuston tilasin englannista

26.3 lokasuojat paikoilleen ja sähköjen uusintaa. Pyörä vissiin menee ensiviikonloppuna mp näyttelyyn jyväskylään joten piti työntää myös hiukan sitä ulos. Jos hyvin käy niin 2 viikon päästä on tallin siivous ja bemarin otto esille ja kawalada tallin perille odottamaan ensi talvea ja projektin jatkoa sillä tämähän on vain ajantappokone talviviikonloppuina.

Loakuu 2017

Svingi piti tehdä osittain uusiksi kun sattui klassinen moka.. Kawassa oli 5 vaihdetta taaksepäin! Se kun tuo kawan kardaani pyörikin loppupelissä väärinpäin Ladan perään nähden joten piti kääntää perä "murikka" ylösalaisin eli käyttää Ladassa ajateltua pakia eteenpäin ajoon. muuten tosiaan kääntyi pienellä viilauksella peräputkessa toisin päin mutta kun kardaanilinja muuttui, muuttui myös kardanin paikka. No nyt se on käännetty/työstetty.

Iskarit piti vaihtaa lyhyempiin ja ne löytyi läheltä eli Motonetistä.

Seuraava "isompi" asia on lokasuojien paklaus ja ilmeisesti pitää keksiä joku kevennys jarruihin että takajarruja olisi helpompi ja kevyempi käyttää?

2 viikonloppua suunniteltu ja toteutettu pakoputkia ja jarruja taakse jälleen kerran ja nyt taisi olla viimeinen versio. Wandamotorsilta löytyi työsylinteri yleismalli .

Ajettukkin on pieni pätkä pihassa ja eteenpän tuo vie. Pitäisi vain löytää paikka missä virallisesti saisi kokeilla.

Muutama viikonloppu meni lokasuojia ja tankkia kittaillessa ja pohjamaalatessa. Koululla siten maalasivat. Väriksi tuli BMW163 matta. Kuvat on huonot kun ei känny kamera pysty sisällä toistamaan oikein värejä.

Takavalot on Biltemasta ledit.

Insinööriä kävin jututtamassa joulukuun lopussa ja sepä sanoikin että pitää olla erillinen käsijarru eli normaali jarruista erillinen joka taas johti siihen että purkaamolta Ooppelin käsijarrukahva ja ei kun keksimään paikkaa mihin tuon saisi kiinni.

No jonkinmoinen paikka löytyy ja yksi viikonloppu meni tuki/kiinnitys rautojen teossa mutta nyt sekin asia hoidossa. Seuraavaksi on vuorossa vaijereiden sovitusta ehkä ensiviikon loppuna jos vain tilaamani nipat yms säätö osat tulee.

30-31.12.2017 tein käsijarruvaijerit. Ladan vaijerista mutta säätöähän niissä ei ollut joten piti suunnitella ja tehdä:

8mm kieretangon pätkään porasin 4mm reijän keskelle jonka puristin prässillä kertaalleen sovitettuun vaijeriin toisesta päästä kiinni, toisen pään juotin tinalla ja varmuuden maksimoimiseksi viellä laitoin nipat päähän. Oikean puolen vaijerinkuorta piti myös lyhentää 20cm. Nyt kumminkin on käsijarru ja jopa pitää. Joten tähänkin meni 2 viikonloppua.

13-14.1 viikonloppuna sain kaikki osat paikolleen (lokasuojat, tankki posket yms. Vielä viikonloppuisin on hienosäätöä mutta kuvissa ei isoja muutoksia tule. mut yritän pikkuhiljaa työ saavutuksia tänne kirjaan toki.

20-25.2 Jälleen uusi jarrun työsylinteri sovitettuna. Entisessä ei ollut tarpeeksi nestetilavuutta mutta nyt riittää.

Onneksi myös Porvoon Mittaletku OY pelasti tilannetta tekemällä letkun ja toimittamalla nipat. Täällä yrityksessä mielestäni palvellaan hyvin ja ripeästi.

4.3 uusi jarrusylinteri paikoilleen ja ilmaus sekä tarrat ja koristekapselit.

Nyt vain odotellaan lumien sulamista

Jälleen oli peli MP näyttelyssä josta kuvat alla. Nyt kun on ollut 2 kertaa peräkkäin niin ei enää näy siellä

11.1.2019 ostin Mp Nurmelta ventiilin ohjarin kumit. Kone on jo otettu pois rugostaan 2 viikkoa sittten ja muutamana viikonloppuna olisi tarkoitus vaihtaa kumit ja laittaa kone paikoilleen. Tarkoitus olisi vaihtaa kumit ilman kannen irroituista ja siihen piti siksi tehdä "työkalut" Kuvat niistä laitoin myös tänne. Vain työkalu jolla sain männän päälle kuva paineet puuttuu

Kone on jälleen paikoillaan uusin ohjarin kumein ja samalla vaihdoin kaasareihin sisuskalut eli nekin on nyt huollettu.

Onhan tässä mennyt puolitoista vuotta (talvea) rattoisasti.

Kuviakin on huomattavasti enemmän projektista kuin mitä näillä sivuilla näkyy

Heinäkuussa 2019 lähti pyörä Ähtäriin jossa toivottavasti projekti valmistuu loppuun.

Syyskuussa 2020 sain tekstiviestin että pyörä on Kiuruvedellä katsastettuna. Uusi omistaja on: Aimo Heinonen puh: 0443044572