Photo Album

Yamaha XJ 750 -85
Yamaha XJ 750 -85
Yamaha XJ
Yamaha XJ

Yamaha XJ lähti uuteen kotiin mut tässäpä tietoja/tekstiä tästä pyörästä:

TÄSSÄ YAMAHA SIVU. NYT ON MINULLA TULLUT AJETTUA 2500KM JA KUN VAIHDOIN ÖLJYT (edellinen omistaja oli laittanut jotkut auton öljyt) JA TULPAT (edellinen oli siinäkin säästänyt) NIIN NYT 29.6-10 ON OLLUT AINUANA VIKANA SÄHKÖT JA NOPEUSMITTARIN AJOITTAINEN TOIMIMATTOMUUS. SÄHKÖVIAT ON ETUPÄÄSSÄ MAADUTUS VIKOJA JA NIITÄ KORJAILLAAN AINA VIAN TULLESSA, MUTTA TÄYDELLINEN KORJAUS ON TARKOITUS TEHDÄ TALVELLA.
NOPEUSMITTARIN VIKA ON KORJATTU, SIIHEN RIITTI LUKKOÖLJY VIISARIN AKSELIN JUUREEN.

NYT ON 13 000 KM TAKANA JA KORJAAMISTAKIN ON LLÖYTYNYT (onneksi) ETUPÄÄN STEFAT ALKOI VUOTAMAAN VÄHÄN, OHJAUS LAAKERIT TAKERTELEE, ETUPYÖRÄN LAAKERIT HIUKAN VÄLJÄT. ILMEISESTIKKIN VENTTIILINVÄLYS PALAT PYÖRII JA NIISSÄ ON KULUMAA JOTEN "PÄRISEE" VÄLILLÄ. STARTIN HIILET PITI JO UUSIA. JOTEN KUNTO PELI VAIKKAKIN AJETTU ON JO 11000 KM! EI EDES ÖLJYÄ VIE HÄLYYTTÄVÄSTI. MATKA JATKUU.....
8.8 reissulla loppui startista hiilet. (hiukan hankalaksi meni ajo kun piti katsoa mihin pysähtyy että saa alamäkeen käyntiin. No startti irti ja uudet hiilet tilalle. Ensimmäinen takaisku pyörän historiassa.
Startin hiilet vaihdettu, mutta vika oli enemmänkin johtojen liitoksissa. IPA kontact spray kaikkiin liitoksiin ja jo alkoi toimimaan. Suosittelen moista tuotetta.

13.9 alkoi ilmeiesti roska pyörimään jossain 4:stä kaasarissta kokapa ei ihan käynyt kaikilla pytyillä täyin, mutta ehän on vain kaaarin purku hommat ja tietenkin pesu ja kaaus. Vielläkin on silti hyvä ostos. Uusi takarengaskin odottaa jo Päijätkumissa aennusta mutta sitten vasta kun ajo loppuu tälle syksylle ;-)
1.10 Pyörä meni talliin tälle "suvellle" ja saman tien alkoi purku. Nyt on osa osista pohjamaalissa ja jopa maalattu. Osiakin on hankittu jo muuhun työhön riittävästi, mutta tavoite on että ennen joulua kaikki osat olisivat maaalattu. Sitten pääsisi Moottorin, sähköjen, etustefojen, laakereiden vaihtoon.
Etusefat vaihdettiin Kuvalla kun työkalut ei itellä riittäneet. Ohjauslaakeri ongelmakin korjaantui samalla kun keula oli osina.
Joulukuu lopuillaan ja kasaus on jo alkanut. Maalauket valmiit . Pexsikin taitettu. seuraavaksi sähköjen kimppuun.
21.1 Sähkötkin on käyty läpi. Joka ainut liitos pesty ultraäänipesurilla ja vioittuneet johdot vaihdettu.

Eteen tulikin vaihdettua ohjaus ja pyöränlaakerit jo joulukuussa.

Etukatteen maalauksen yhteydesä muutin vanhat tapppi vilkut pois ja hankin pintaaennus mallit. Samalla etu valo sai kaverikseen led huomiovalot ja taka boxsi lisäjarruvalo nauhan ledeistä heijastimen alle.

Startti sai hiilet jo syksyllä laturi nyt talven aiakna.

Viikonloppuna sain etukateen paikoilleen ja mitatasin puristuspaineet. 10 kg oli joten kohdallaan.

Ilman puhditin pitää hankkia. Edelliessä oli päivämäärä vuodelta 1994 ja kilometrit jotain 75 000 joten aika pitkälle on vaihto päässyt siinäkin.

No onneks on Kuva ja siellä hyvä ja asiallinen palvelu niin osiakin saa vaikka edustus Yamahaan meni muuualle.

Uudet jarrupalat ja työsylintereiden tiivistesarjat "mopo" sai, joten nyt voi turvallisin mielin myös jarrutella

Starttikytkimeeenkin oli hyvä vaihtaa osat kun tuntuu välillä ettei kytke. Itse asiassa ultrapesu riitti kytkimen korjaukseen.

Kaasuttimet vein Kuvan moottoripalveluun hoitoon

27.2 alakate on paikoillaan ja uudet takavilkut myös. Enää putket hankinnassa ja tankki paikoilleen ;-)

5.3 vain putket puuttuu,sen jälkeen "mopo" tulile ja kaasuttimien synkronointi Sitten ei kun kesää odottamaan.

12.3 putket on paikoillaan ja kone käytety lämpöiseksi remontin jälkeen. Eli ainakin paikallaan käy ja kukkuu hienosti.

Polttoaine mittari on jumissa mutta kun on ollut ilman polttoainetta niin saattaa irroita kunhan saa tankin täyteen.

22.3 Nyt Yamaha odottelee tallissa vain teiden sulamista mitään ei ole enää tehtävisä ikävä kyllä.

26.3 Aiakni kuluksi tein viellä uuden plexsin savun värisen ja nyt näyttää mielestäni viellä siistinmältä. (katso viimeisimmät kuvat)

9.4 Ensimmäiset 115 km takana koeajon merkissä ja pyörä toimii virheettömästi. Siis koeajossa ei ilmennyt mitään. Siispä huomenna muttereiden ja ruuvien kiristys/tarkistus ja it vain odotellaan piiiiitttttkkkkäääää ja lämmintä kesää.

20.7 17 000km takana tälle keälle. Yki rengassarja kulutettu. Oljyä kuluu 0,2dl / 5000km eli ei huonosti. Mitään ogelmia ei ole ollut koko kesänä, joten ei kun lisää kilometrejä mittariin 

21.10  Nyt taisi pyörä siirtyä jo talliin tälle suvelle ikävä kyllä. Vaan hyvin on palvellut sillä 23 451 km tuli mittariin kilometrejä ilman minkäänlaisia ogelmia. polttoainetta tosin kului 1046 litraa mutta menisihän tuo raha muutenkin ja naiutittu on ajosta. Keskikulutus siten on ko pyörällä 4,46 litraa sekalaisessa ajossa mutta jos ajaa vain max 80 km/h teitä "paras" keskikulutus on saatu menemään 3,82 litraan/100 km joten kone ainakin on kunnossa ja säädöissään.

 Talven aikana olisi kumminkin ajatus vaihtaa startti nappi ja solenoidi sekä hiukan paikkamaalailla. Onneksi löytyy jo pyörään rompepäiviltä osia ja nuo osat on jo valmiina.
Siis mittarissa on lukema 134904 km ja liikkuu... joku on ajanut 500 000 avaamatta konetta ollenkaan tosin USA:ssa mutta suomenkin teillä olen nähnyt pyöriä 200 000 km ajettuina ilman ogelmia joten KO. pyörä on ikiliikkuja 

Vaihdoin tyhjäkäyntisuuttimen kun joku oli laittanut ihan ihmeellisen "virityksen" yhteen kaasariin (kuva alla) Suutin löytyi hyvän ystäväni avustuksella Uudestaseelannista kun paikallinen MP liike ei saanut sitä toimitettua. Nyt varmaan tyhjäkäyntikin parani. Viellä talven mittaan pitää pyörä laittaa "tulille" ja synkronoida kaasarit.

8.4.2012 oli pyörä ensikertaa "tulilla" lämpöiseksi asti vaan jotenkin tyhjäkäynti "ravaa" eli karkaa ylös kun se on käynyt jonkin akikaa vaan todennäköisesti syynä on "hajuvesibensat" eli se on vanhaa kun on seissyt tankissa puoli vuotta tankissa joten kunhan vaihdan uudet niin sithän sen näkee. Ja sit pääsee säätämään kaasarit.
6.5.2012 nyt on ensimmäinen 1500 km ajettu ja uudet renkaat tulossa. "mopo" liikkuu iloisesti ilman ogelmia. Ajettuhan tuolla on kyllä 136 000 km mut kun samanlaisia tulee vastaan joilla on ajettu 200 000km ilman suurempia remontteja niin sitä voi sanoa jo ikiliikkujaksi!!

23.7 150 000km mittarissa ja ikiliikkuja vain liikkuu... Tälle kesälle ensimmäinen takarengas alkaa olla loppu sillä 1,9mm on enää keskellä kuviota jäljellä ja Shinkolla on liikuttu 13 500km joten renkaan merkki ei enää vaihdu. Eturenkaassa viellä 3,8mm kuviota joten taitaa kestää tämän kesän.
Vaikkakin Honda tulii hommattua niin ainakin viellä olen sitä mielipuolta että

Ventiilit naputtaa mutta ei haittaa sillä enemmän olisin "huolissani" jos ei sillä tässä moottori mallissa on kuulemma tyyppivikana välyksien pieneneminen ja sitäkautta ventiiliremontti tieddossa!

Shinko roadmaster 120*90*18 takana:
Shinkolla tuli ajettua 7.5.2012 - 24.7.2012 13 000km. Renkaankuluminen oli keskimäärin 0,6mm/1000km ja kun renkaan hinta töineen oli 120€ niin kilometriä kohden hinta oli hyvä. Kun rengas meni vaitoon niin siinä oli vielä urasyvyys 1,7mm
Shinko 10 SR 721 100*90*18 edessä
Regas laitettu alle7.5.2012 joten sillä on ajettu nyt (26.7) 14 000km ja urasyvyys on viellä 3,2 mm joten matka jatkuu…regas kuluu noin 0,3mm/1000km Muilla merkeillä etu ja takarengas meni yhtä aikaa.
Monta erilaista rengasta ja merkkiä on ollu alla van mielestäni parhaat ajettavuudelta tähän mennessä.
26.7.2012 Yammulla ajettu nyt 150 000km ja matka jatkuu… mitään ogelmia vielläkään ei ole ollut joten jos matka pysähtyy niin kyllä hintansa on haukkunut. Itse olen pyörällä rullannut 50 000km vain kuluvia osia vaihtaen lukuunotttamatta 2011 talvella tekemääni maalausta yms huoltoa mutta moottoriin ei ole kajottu..
28.8.2012 Yamaha lähti "talviunille" ja odottelemaan jakopäänketjun kiristintä. Ei tuo ajoa haitannut mutta rallatti jo jonkin verran. Toki vieläkin ajaa olisi voinut mutta kun tuo Honda tuli talliin niin sillä pitää loppu kausi ajaa jotta siitäkin jotain oppisi. Eli: 153125 KM mittarissa ja siis tälle kaudelle tuli ajettua 18225km ja polttoainetta tää peli vie tosi vähän. Keskikulutus on 3,89l/100km mutta onhan tuossa tehojakin sen verran et kaikkea ei tarvii kokoajan ottaa irti.
Edessä Shinko rengas vain jatkaa matkaa jaa vielä oli 3mm urasyvyys keskellä.
Viimeisimmät kuvat ketjun jaosta.
Vuonna 2013 tuli "kokeiltua" Yammua 250km matka lokakuussa, ihme peli sillä kolme kertaqa kävi männät ylhäällä ja ei kun käymään lähti. Oli sentään vuoden käyttämättä tallin perillä.